Pečená jehněčí kýta

95 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
700 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu omyjeme a osušíme. Vložíme ji do pekáče, zakapeme olejem a zalijeme vínem.
  • 2
    Italskou petrželku nasekáme, smícháme s tymiánem, rozmarýnem, utřeným česnekem a nasypeme na jehněčí, zlehka přitlačíme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme kýtu a pečeme 20 minut. Při pečení potíráme výpekem. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě hodinu.
  • 4
    Vyjmeme z trouby, necháme 10 minut odpočívat. Maso bude středně propečené až krvavé. Pokud chceme maso propečenější, necháme déle v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.