Pečená jehněčí kýta
95 min.
![Španělsko](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/b455c8289cbbcd238803f3b9bf3057334a46bd39.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1200gramůJehněčí kýta
- 250mililitrůVíno bílé
- 150gramůPetržel - nať
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
700 mg
Postup přípravy
- 1Kýtu omyjeme a osušíme. Vložíme ji do pekáče, zakapeme olejem a zalijeme vínem.
- 2Italskou petrželku nasekáme, smícháme s tymiánem, rozmarýnem, utřeným česnekem a nasypeme na jehněčí, zlehka přitlačíme.
- 3Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme kýtu a pečeme 20 minut. Při pečení potíráme výpekem. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě hodinu.
- 4Vyjmeme z trouby, necháme 10 minut odpočívat. Maso bude středně propečené až krvavé. Pokud chceme maso propečenější, necháme déle v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.