Pečená jehněčí kýta na česneku

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
44 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
222 mg
Cukr
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kýtu očistíme, opláchneme a prošpikujeme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, v lednici necháme do druhého dne uležet. Druhý den kýtu potřeme drceným česnekem.
  • 2
    Zbytek slaniny - pokrájené na kostičky - s olejem rozehřejeme na pekáčku, přidáme kýtu, ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a zakryté poklicí v troubě zvolna dusíme. Občas poléváme výpekem (horkou vodou), ke konci pečeme bez pokliceaž do červena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.