Pečená jehněčí kýta na česneku
100 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí kýta
- 80gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
44 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
222 mg
Cukr
30 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu očistíme, opláchneme a prošpikujeme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, v lednici necháme do druhého dne uležet. Druhý den kýtu potřeme drceným česnekem.
- 2Zbytek slaniny - pokrájené na kostičky - s olejem rozehřejeme na pekáčku, přidáme kýtu, ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a zakryté poklicí v troubě zvolna dusíme. Občas poléváme výpekem (horkou vodou), ke konci pečeme bez pokliceaž do červena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.