Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem

100 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
80 mg
Cukr
170 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kýtu potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
  • 2
    V misce smícháme papriku, koriandr a kmín, přidáme prolisovaný česnek a změklé máslo, vše ušleháme do pěny, kterou maso důkladně potřeme.
  • 3
    Kýtu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně hodinu a půl do úplného změknutí masa.
  • 4
    Upečenou kýtu rozkrájíme na porce a dáme na servírovací talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.