Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem
100 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí kýta
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
80 mg
Cukr
170 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
- 2V misce smícháme papriku, koriandr a kmín, přidáme prolisovaný česnek a změklé máslo, vše ušleháme do pěny, kterou maso důkladně potřeme.
- 3Kýtu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně hodinu a půl do úplného změknutí masa.
- 4Upečenou kýtu rozkrájíme na porce a dáme na servírovací talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.