Pečená kachna bez kostí
190 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 0,5lžíceKmín celý
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 800gramůVepřová krkovička
- 100gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůKachní drůbky
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusKachna mražená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1060 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
98 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
294 mg
Cukr
569 mg
Postup přípravy
- 1Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
- 2Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
- 3Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
- 4Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa, kachní drůbky, oloupanou cibuli a česnek umeleme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na celou plochu vykostěné kachny, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.
- 5Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny na pekáči vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.
- 6Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.