Pečená kachna na víně s pomeranči

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
62 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 4
    Na pekáč vlijeme olej, kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče ostrouháme kůru. Svaříme ji v trošce vody, ze všech tří pomerančů potom vymačkáme šťávu.
  • 6
    Upečenou kachnu vyndáme z pekáče, šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk.
  • 7
    Do pekáče dáme zkaramelizovat cukr s octem. Naředíme ho portským vínem a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
  • 8
    Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Přichutíme pomerančovým likérem a pomerančovou kůrou nakrájenou na nudličky.
  • 9
    Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.