Pečená kachna obložená fíky
120 min.
Ingredience
- 1000gramůKachna domácí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1kusPetržel kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůFíky čerstvé
- 200mililitrůVíno portské
- 100gramůMrkev kořen
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
72 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
- 2Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
- 3Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 4Na pekáč vlijeme olej, kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
- 54 fíky oloupeme, rozmixujeme je v mixéru.
- 6Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. Ke šťávě přidáme rozmixované fíky. Zalijeme portským vínem a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
- 7Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zbylé čtyři fíky rozpůlíme a opečeme je na másle.
- 8Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.