Pečená kachna obložená fíky

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
72 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 4
    Na pekáč vlijeme olej, kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    4 fíky oloupeme, rozmixujeme je v mixéru.
  • 6
    Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. Ke šťávě přidáme rozmixované fíky. Zalijeme portským vínem a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
  • 7
    Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zbylé čtyři fíky rozpůlíme a opečeme je na másle.
  • 8
    Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.