Pečená kachna obložená granátovými jablky

120 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
74 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.
  • 2
    Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 4
    Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    2 granátová jablka rozpůlíme a vylisujeme z nich šťávu.
  • 6
    Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. K vypečené šťávě přidáme šťávu z graátových jablek a 125 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
  • 7
    Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Rozpůlíme zbylé granátové jablko a vybereme z něj dužnatá jadérka a opečeme je na másle. Přidáme je do omáčky.
  • 8
    Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.