Pečená kachna obložená granátovými jablky
120 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1000gramůKachna domácí
- 3kusyJablko granátové
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
74 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.
- 2Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
- 3Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 4Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
- 52 granátová jablka rozpůlíme a vylisujeme z nich šťávu.
- 6Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. K vypečené šťávě přidáme šťávu z graátových jablek a 125 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
- 7Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Rozpůlíme zbylé granátové jablko a vybereme z něj dužnatá jadérka a opečeme je na másle. Přidáme je do omáčky.
- 8Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.