Pečená kachna po thajsku
100 min.
Ingredience
- 1200gramůKachna mražená
- 3kusyKoriandr čerstvý
- 3lžíceMed včelí
- 5lžicOcet rýžový
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOmáčka sójová
- 10stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
71 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
522 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Kachnu omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek i koriandr utřeme se solí, pepřem, přidáme lžíci sójové omáčky, lžíci medu a vše promícháme. Směs vetřeme do kachny zevnitř i na povrchu. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout asi 2 hodiny.
- 2Svaříme ocet, 2 lžíce sójové omáčky a cukr. Odstavíme, necháme vychladnout. Přidáme chilli papričku zbavenou zrnek a nakrájenou na kolečka.
- 3Kachnu vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 80 minut do měkka. Během pečení kachnu obracíme a přeléváme výpekem.
- 4Porce kachny podáváme s rýží, omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.