Pečená kachna po thajsku

100 min.
Thajsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
71 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
522 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek i koriandr utřeme se solí, pepřem, přidáme lžíci sójové omáčky, lžíci medu a vše promícháme. Směs vetřeme do kachny zevnitř i na povrchu. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout asi 2 hodiny.
  • 2
    Svaříme ocet, 2 lžíce sójové omáčky a cukr. Odstavíme, necháme vychladnout. Přidáme chilli papričku zbavenou zrnek a nakrájenou na kolečka.
  • 3
    Kachnu vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 80 minut do měkka. Během pečení kachnu obracíme a přeléváme výpekem.
  • 4
    Porce kachny podáváme s rýží, omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.