Pečená kachna se zelím a bramborem
260 min.
Ingredience
- 1kusKachna mražená
- 1špetkaKmín celý
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 300gramůCukr krupice
- 200mililitrůOcet kvasný lihový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1923 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
142 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
11 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Den před pečením kachnu potřeme solí a kmínem. Kachnu druhý den dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme 4 hodiny při 140°C.
- 2Během pečení připravíme zelí. Hlávku nakrájíme na proužky. Na kachním sádle (můžeme využít výpeček z kachny) opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přidáme zelí, kmín, pepř, sůl a cukr dle vlastní chuti. Podusíme doměkka, zahustíme octem, moukou a dáme stranou.
- 3Brambory uvaříme ve slupce doměkka v osolené vodě. Měkké brambory oloupeme, nakrájíme a přidáme jako přílohu ke kachně a zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.