Pečená kachna se zelím a bramborem

260 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1923 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
142 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
11 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den před pečením kachnu potřeme solí a kmínem. Kachnu druhý den dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme 4 hodiny při 140°C.
  • 2
    Během pečení připravíme zelí. Hlávku nakrájíme na proužky. Na kachním sádle (můžeme využít výpeček z kachny) opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přidáme zelí, kmín, pepř, sůl a cukr dle vlastní chuti. Podusíme doměkka, zahustíme octem, moukou a dáme stranou.
  • 3
    Brambory uvaříme ve slupce doměkka v osolené vodě. Měkké brambory oloupeme, nakrájíme a přidáme jako přílohu ke kachně a zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.