Pečená kachní játra s rebarborou
25 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 400gramůJátra kachní
- 100gramůJahody zahradní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaOkra - Ibišek jedlý
- 150gramůReveň (Rebarbora)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvou rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Stranou si z horké vody a okry připravíme čaj z ibišku, do kterého nakrájenou rebarboru přidáme. Necháme louhovat cca 10 minut.
- 2Játra opepříme (nesmíme osolit) a na pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany. Na závěr je osolíme. Z čaje vyndáme rebarboru a dáme ji na talíř. Přidáme jahody, které předtím namočíme v ibiškovém čaji a na závěr přidáme játra, která jsme nechali okapat na ubrousku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.