Pečená kachní prsa na mangu
50 min.
Ingredience
- 900gramůKachní prsa
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2kusyMango
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaPepř cayenský
- 2centilitryVíno portské
- 125mililitrůKachní vývar
- 1lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3442 kcal
Bílkoviny
327 g
Tuky
105 g
Sacharidy
303 g
Vláknina
3 g
Cukr
142 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Osolíme je a opepříme.
- 2V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a vložíme na ni prsa kůží dospod. Nejprve 3 minuty opékáme, potom maso obrátíme na druhou stranu, ztlumíme teplotu a dále opékáme 10 minut.
- 3Omyjeme a oloupeme manga. Vykrojíme pecku a dužninu nakrájíme na kostičky.
- 4Připravíme si keramickou misku a naskládáme do ní prsa kůží nahoru. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrčička.
- 5Z pánve slijeme tuk a vložíme na ni kostičky manga a opečeme je. Okořeníme je zázvorem, přidáme kari koření a cayenský pepř. Zalijeme portským vínem a vývarem. Opékáme až mango zesklovatí, potom přidáme nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného pomeranče.
- 6Hotová kachní prsa krájíme šikmo na plátky.
- 7Šťávu vypečenou z kachních prsou přilijeme k mangové směsi, kterou podáváme odděleně od masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.