Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

0 min.
Kanada

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
16 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme prsa, nejdřív kůží dolů. Vyndáme a osolíme.
  • 2
    Jablka nakrájená na plátky rozložíme do zapékací nádoby, vytřené olejem. Posypeme tymiánem, přidáme svitek skořice a poklademe masem, kůží nahoru. Zakapeme sirupem a pečeme v předehřáté troubě
  • 3
    na 190°C 15 minut, maso musí být propečené ale né vysušené.
  • 4
    Hotové rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou smíchanou z
  • 5
    jablečné šťávy, octa, oleje, soli a pepře.
  • 6
    Ozdobíme bylinkami a podáváme s opékanými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.