Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
0 min.
Ingredience
- 5kusůTymián čerstvý
- 1kusSkořice mletá
- 80mililitrůDžus jablečný
- 4kusyKachní prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet jablečný
- 1lžíceOlej avokádový
- 2kusyJablka
- 0,5lžičkaSirup javorový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
16 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme prsa, nejdřív kůží dolů. Vyndáme a osolíme.
- 2Jablka nakrájená na plátky rozložíme do zapékací nádoby, vytřené olejem. Posypeme tymiánem, přidáme svitek skořice a poklademe masem, kůží nahoru. Zakapeme sirupem a pečeme v předehřáté troubě
- 3na 190°C 15 minut, maso musí být propečené ale né vysušené.
- 4Hotové rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou smíchanou z
- 5jablečné šťávy, octa, oleje, soli a pepře.
- 6Ozdobíme bylinkami a podáváme s opékanými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.