Pečená kachní stehna s fenyklem
105 min.
Ingredience
- Na fenykl
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusPomeranče
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1hrstOřechy vlašské
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
51 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
16 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Kachní stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem a vložíme do zapékací mísy. Stehna přelijeme olejem, přidáme větvičku tymiánu, oloupané stroužky česneku a přelijeme šťávou z pomeranče. Kachní stehna pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu a půl.
- 2Očištěný fenykl překrojíme a odkrojíme spodní dřevitou část a vrchní s natí, po té nakrájíme na kousky, které vložíme do studené vody. Pomeranč oloupeme a rozebereme na měsíčky. Pomeranč vložíme do misky, zakapeme pomerančovou šťávou. Do zapékací mísy dáme okapaný fenykl, přidáme pomeranč se šťávou, větvičku tymiánu, vyloupaná jádra vlašských ořechů, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Takto připravený fenykl přidáme do trouby ke kachním stehnům a pečeme asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.