Pečená kachní stehna s fenyklem

105 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
51 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
16 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem a vložíme do zapékací mísy. Stehna přelijeme olejem, přidáme větvičku tymiánu, oloupané stroužky česneku a přelijeme šťávou z pomeranče. Kachní stehna pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu a půl.
  • 2
    Očištěný fenykl překrojíme a odkrojíme spodní dřevitou část a vrchní s natí, po té nakrájíme na kousky, které vložíme do studené vody. Pomeranč oloupeme a rozebereme na měsíčky. Pomeranč vložíme do misky, zakapeme pomerančovou šťávou. Do zapékací mísy dáme okapaný fenykl, přidáme pomeranč se šťávou, větvičku tymiánu, vyloupaná jádra vlašských ořechů, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Takto připravený fenykl přidáme do trouby ke kachním stehnům a pečeme asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.