Pečená kančí kýta
100 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10kusůHřebíček
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKapary sterilované
- 1šálekVíno červené
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůKančí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
543 mg
Cukr
429 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem.
- 2Alobal potřeme máslem, zabalíme do něj maso a pečeme v troubě asi 45 minut. Potom alobal sloupneme a maso za občasného polévání máslem a trochou mořidla dopečeme doměkka.
- 3Šťávu zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme nasekané kapary a zalijeme procezeným mořidlem nebo červeným vínem.
- 4Podáváme s kroketami nebo s knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.