Pečená kančí kýta

100 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
543 mg
Cukr
429 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem.
  • 2
    Alobal potřeme máslem, zabalíme do něj maso a pečeme v troubě asi 45 minut. Potom alobal sloupneme a maso za občasného polévání máslem a trochou mořidla dopečeme doměkka.
  • 3
    Šťávu zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme nasekané kapary a zalijeme procezeným mořidlem nebo červeným vínem.
  • 4
    Podáváme s kroketami nebo s knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.