Pečená křepelka s fíky a zázvorovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelčí maso naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme posekaným tymiánem, rozmarýnem a necháme v lednici uležet.
  • 2
    Omáčka: Do rendlíku nalijeme víno, přidáme karamel, kardamom, zázvor, převaříme, přisypeme fíky a pár minut povaříme. Fíky vyjmeme, do šťávy přilijeme med a vyvaříme, až omáčka zhoustne.
  • 3
    Křepelčí maso vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran, poté ho necháme na papírovém ubrousku okapat.
  • 4
    Na talíře upravíme maso, doplníme fíky, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.