Pečená křepelka s fíky a zázvorovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory vařené
- Maso
- Omáčka
- 80gramůFíky čerstvé
- 300mililitrůVíno červené
- 50gramůKaramel
- 30gramůMed včelí
- 10gramůZázvor mletý
- 2gramyKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Křepelčí maso naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme posekaným tymiánem, rozmarýnem a necháme v lednici uležet.
- 2Omáčka: Do rendlíku nalijeme víno, přidáme karamel, kardamom, zázvor, převaříme, přisypeme fíky a pár minut povaříme. Fíky vyjmeme, do šťávy přilijeme med a vyvaříme, až omáčka zhoustne.
- 3Křepelčí maso vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran, poté ho necháme na papírovém ubrousku okapat.
- 4Na talíře upravíme maso, doplníme fíky, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.