Pečená křepelka s houbami
50 min.
Ingredience
- 8kusůKřepelka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6lžicSirup Monin - grenadina
- 4lžíceLimetková šťáva
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOlej rostlinný
- 400mililitrůZvěřinový vývar
- 300gramůKřemenáče
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPažitka
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
27 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu nastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Křepelky opláchneme, necháme oschnout a vnitřek i vnějšek důkladně osolíme a opepříme. Sirup zamícháme společně s citronovou šťávou a vzniklou zálivkou potřeme vnitřek i vnějšek křepelek. Stehna svážeme křížem k sobě.
- 2Cibuli zbavíme slupek, mrkev a pórek očistíme a omyjeme. Cibuli společně se zbytkem zeleniny nakrájíme na menší kostičky. Chilli papričku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půl, odstraníme jadérka a taktéž nakrájíme na malé kostičky.
- 3Na pekáči rozehřejeme olej a rozmístíme na něm křepelky prsíčky vzhůru. Přidáme zeleninu, chilli a vše důkladně podusíme na mírném ohni 3 minuty.
- 4Maso vložíme do trouby a necháme péct asi 30 minut. Po každých 10-ti minutách průběžně zaléváme vývarem. Po dopečení křepelky vyjmeme a odložíme stranou. Zeleninu zalijeme rajským protlakem a směs ještě necháme 10 minut vařit.
- 5Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a houby lehce osmahneme, dokud nezezlátnou. Následně je dochutíme solí a pepřem. Pažitku omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme.
- 6Maso upravíme na talíře, přidáme zeleninu a houby, posypeme pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.