Pečená krůtí roláda
115 min.
Ingredience
- Nádivka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžíceDžus jablečný
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceVývar drůbeží
- 1kusJablka
- 200gramůŠvestky
- 0,33hrnekHrozinky
- Omáčka
- 1kusŠalotka
- 1hrnekDžus jablečný
- 1lžičkaOcet jablečný
- 0,5hrnekVývar drůbeží
- 1kilogramKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej kukuřičný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
29 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme šalotky a opékáme je 5 minut. Přidáme celer a jablko a opékáme je 5 minut. Přidáme zbytek surovin na nádivku, pánev přikryjeme a dusíme 5 minut. Nádivku dáme do misky a necháme vychladnout.
- 2Maso nařízneme vodorovně od slabšího konce k silnějšímu, rozevřeme, dáme mezi vrstvy potravinářské fólie a rozklepneme. Maso osolíme. Nádivku rozprostřeme na maso, maso zabalíme a svážeme provázkem. Na pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm opečeme dozlatova. Potom vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut.
- 3Roládu vyjmeme z pekáče a přikryjeme alobalem. Ze šťávy odstraníme tuk a pekáč postavíme na sporák. Přidáme šalotku a polovinu moštu a omáčku vaříme na středně silném ohni 2 minuty. Usazeniny ze dna seškrabujeme vařečkou. Přilijeme zbytek moštu, vývar a ocet a omáčku vaříme 10 minut do zhoustnutí. Z rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.