Pečená kuřecí prsa na víně po štýrsku
60 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 2kusyBobkový list
- 250mililitrůVíno bílé
- 150gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200mililitrůŠlehačka
- 2lžícePažitka
- 200gramůŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
280 mg
Cukr
711 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa rozkrájíme na porce, spolu s bobkovým listem vložíme do misky a zalijeme bílým vínem. Misku přikryjeme a maso necháme ve víně 2 hodiny marinovat.
- 2Oloupeme a rozpůlíme malé šalotky, spolu s nadrobno pokrájenou slaninou je v kastrolku na lžíci másla do zlatova osmahneme, následně odložíme. Kuřecí prsa vyndáme z marinády, obrátíme v mouce a na pánvi, v níž jsme rozehřáli druhou polovinu másla je po obou stranách opečeme do zlatohněda. Poté přidáme osmahnutou směs šalotek se slaninou, přilijeme marinádu, osolíme, opepříme a zvolna 10 minut vaříme.
- 3Vše následně přendáme do pekáče, který vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 20 minut, přelijeme šlehačkou a ještě 10 minut zapékáme.
- 4Kuřecí prsa podáváme přelitá šťávou a ozdobená sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.