Pečená pohanka s brynzou a česnekem

27 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
272 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku dobře propereme v sítu pod studenou vodou. Přelijeme vařící vodou, odkapanou dáme do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu vaříme 10 minut. Hrnec odstavíme z plotny a necháme dojít. Mezitím očistíme česnek. Omyjeme čerstvou pažitku a drobně ji pokrájíme.
  • 2
    V pekáčku rozehřejem sádlo, na něm za stálého míchání opečeme pohanku. Přimícháme brynzu a mícháme do doby, než se brynza začne rozpouštět. Pekáček s pohankou poté odstavíme z plotny.
  • 3
    Do pohanky přimícháme rozetřený česnek, případně dochutíme solí. Na talíři pohanku s brynzou ozdobíme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.