Pečená pohanka s brynzou a česnekem
27 min.
Ingredience
- 40gramůPohanka
- 1,5decilitryVoda pitná
- 3špetkySůl
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePažitka
- 50gramůSýr Brynza
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- Vařící voda na přelití
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
272 mg
Postup přípravy
- 1Pohanku dobře propereme v sítu pod studenou vodou. Přelijeme vařící vodou, odkapanou dáme do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu vaříme 10 minut. Hrnec odstavíme z plotny a necháme dojít. Mezitím očistíme česnek. Omyjeme čerstvou pažitku a drobně ji pokrájíme.
- 2V pekáčku rozehřejem sádlo, na něm za stálého míchání opečeme pohanku. Přimícháme brynzu a mícháme do doby, než se brynza začne rozpouštět. Pekáček s pohankou poté odstavíme z plotny.
- 3Do pohanky přimícháme rozetřený česnek, případně dochutíme solí. Na talíři pohanku s brynzou ozdobíme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.