Pečená pražma v zeleninové omáčce
35 min.
Ingredience
- 1000gramůPražma
- 1000gramůRajčata
- 150gramůCibule
- 200gramůPaprika mletá sladká
- 3stroužkyČesnek
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 50gramůCukr krupice
- 50mililitrůOcet vinný
- 40gramůOlej slunečnicový
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 12gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
22 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou pražmu potřeme olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut z každé strany.
- 2Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata a pepriku bez jádřince nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zeleninu a osmahneme, až rajčata pustí šťávu, podusíme. Přilijeme sojovou omáčku, ocet, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Omáčku prohřejeme a odstavíme.
- 3Na oválný talíř nalijeme omáčku a do ní vložíme celou pražmu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.