Pečená pražma v zeleninové omáčce

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
22 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a vykuchanou pražmu potřeme olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut z každé strany.
  • 2
    Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata a pepriku bez jádřince nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zeleninu a osmahneme, až rajčata pustí šťávu, podusíme. Přilijeme sojovou omáčku, ocet, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Omáčku prohřejeme a odstavíme.
  • 3
    Na oválný talíř nalijeme omáčku a do ní vložíme celou pražmu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.