Pečená příloha do hovězí polévky
25 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2špetkySůl
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůŠunka dušená
- 80gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na vymazání plechu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
932 mg
Cukr
778 mg
Postup přípravy
- 1Volně změklé máslo nakrájíme do misky, přidáme žloutky, sůl, pepř a vyšleháme na hustou pěnu. Vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, na malé kousky nakrájenou šunku a okapaný hrášek. Nakonec přisypeme mouku, vše zlehka promícháme.
- 2Těsto vlijeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, kde upečeme dozlatova. Po upečení krájíme na středně velké čtverce nebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.