Pečená řepa
75 min.
Ingredience
- 5kusůČervená řepa
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžičkySůl
- 30gramůRozmarýn čerstvý
- 1šálekKopr čerstvý
- 40mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 140mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
15 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Neoloupanou, dobře omytou řepu vložíme do misky, v níž jsme rozmíchali hnědý cukr s 60ti ml olivového oleje, lžičkou soli a nasekaným rozmarýnem. Řepu v této směsi dobře ze všech stran omočíme, poté zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče a přibližně hodinu pečeme, než nezměkne.
- 2Mezitím připravíme dresing smícháním zbytku oleje, nasekaného kopru, octa, soli, a pepře. Mícháme tak dlouho, dokud není směs hustá. Vzniklým dresingem poléváme na plátky nakrájenou upečenou řepu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.