Pečená řepa

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
15 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neoloupanou, dobře omytou řepu vložíme do misky, v níž jsme rozmíchali hnědý cukr s 60ti ml olivového oleje, lžičkou soli a nasekaným rozmarýnem. Řepu v této směsi dobře ze všech stran omočíme, poté zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče a přibližně hodinu pečeme, než nezměkne.
  • 2
    Mezitím připravíme dresing smícháním zbytku oleje, nasekaného kopru, octa, soli, a pepře. Mícháme tak dlouho, dokud není směs hustá. Vzniklým dresingem poléváme na plátky nakrájenou upečenou řepu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.