Pečená směs vepřových vnitřností
215 min.
Ingredience
- 10kusůŽemle tuková
- 250gramůJátra vepřová
- 2lžíceSádlo škvařené
- K dochucení směsi
- Osmažené
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Vařené maso
- 1kusVepřová slezina
- 1kusVepřové koleno
- 3litryVoda pitná
- 10kusůŽemle tuková
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžíceSůl
- 2kusyBobkový list
- 8kusůNové koření celé
- 1lžičkaPepř černý celý
- 0,5kusVepřové srdce
- 0,5kusVepřové plíce
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
39 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Při zabíjačce omyjeme polovinu vepřového srdce, polovinu plic, slezinu a vepřové koleno. Všechno vložíme do hrnce s 2,5-3 litry vody a vaříme s celou cibulí, solí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem doměkka přibližně 90-100 minut.
- 2Přibližně 30 minut před dovařením masa nakrájíme na kostky 10 žemlí (housek), dáme je do velké mísy a zalijeme je vroucí polévkou, aby dostatečně nabobtnaly. Omytá játra nožem naškrábeme a odložíme do druhé misky. Očištěné 2 cibule s česnekem drobně pokrájíme a usmažíme dorůžova na rozpáleném sádle s máslem.
- 3Uvařené maso obereme od kostí a s vnitřnostmi je pokrájíme na malé kousky. Z namočených žemlí vymačkáme přebytečný vývar, přidáme k nim maso, cibuli s česnekem, majoránku, pepř, mleté nové koření, muškátový oříšek a sůl podle chuti. Dobře směs promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vytřeli sádlem (2 lžíce) a zakryjeme poklicí.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 90 minut do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.