Pečená směs vepřových vnitřností

215 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
39 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při zabíjačce omyjeme polovinu vepřového srdce, polovinu plic, slezinu a vepřové koleno. Všechno vložíme do hrnce s 2,5-3 litry vody a vaříme s celou cibulí, solí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem doměkka přibližně 90-100 minut.
  • 2
    Přibližně 30 minut před dovařením masa nakrájíme na kostky 10 žemlí (housek), dáme je do velké mísy a zalijeme je vroucí polévkou, aby dostatečně nabobtnaly. Omytá játra nožem naškrábeme a odložíme do druhé misky. Očištěné 2 cibule s česnekem drobně pokrájíme a usmažíme dorůžova na rozpáleném sádle s máslem.
  • 3
    Uvařené maso obereme od kostí a s vnitřnostmi je pokrájíme na malé kousky. Z namočených žemlí vymačkáme přebytečný vývar, přidáme k nim maso, cibuli s česnekem, majoránku, pepř, mleté nové koření, muškátový oříšek a sůl podle chuti. Dobře směs promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vytřeli sádlem (2 lžíce) a zakryjeme poklicí.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 90 minut do zlatohněda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.