Pečená špikovaná jelení kýta

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Vápník
93 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme umletým jalovcem. V pekáči na sporáku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté maso podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Měkké maso vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne. Maso občas poléváme výpekem a podle potřeby ještě podlijeme.
  • 2
    Upečené maso nakrájíme na plátky, polijeme výpekem a podáváme s restovanými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.