Pečená špikovaná jelení kýta
90 min.
Ingredience
- 20gramůSlanina vepřová
- 10gramůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 200gramůJelení maso
- 500gramůBrambory
- 0,5lžičkaJalovec
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Vápník
93 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme umletým jalovcem. V pekáči na sporáku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté maso podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Měkké maso vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne. Maso občas poléváme výpekem a podle potřeby ještě podlijeme.
- 2Upečené maso nakrájíme na plátky, polijeme výpekem a podáváme s restovanými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.