Pečená štika s anglickou slaninou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHouby čerstvé
- 30gramůCeler bulvový
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 250gramůMrkev kořen
- 600gramůŠtika obecná
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně narovnáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, plátky oloupaného celeru a plátky očištěných hub. Posypeme nasekanou petrželkou a koprem, osolíme a opepříme. Navrch položíme omyté filety ze štiky a osolíme je. Na maso urovnáme oloupaná kolečka citronu, poklademe vločkami másla a zalijeme vínem.
- 2Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.