Pečená telecí játra
80 min.
Ingredience
- 1000gramůJátra telecí
- 1kusBránice
- 500gramůBrambory
- 80gramůCeler bulvový
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMajonéza
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
442 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou bránici namočíme do vody, poté jí vyjmeme a rozprostřeme na pracovní plochu.
- 2Položíme na ni játra, osolíme, opepříme a pečlivě je do bránice zabalíme.
- 3V zakryté nádobě necháme péct při 180 °C cca 60 minut.
- 4Upečená játra necháme vychladnout a poté bránici odstraníme.
- 5Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
- 6Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky, také uvaříme v osolené vodě.
- 7Uvařené brambory, celer a jedno vejce rozmixujeme, osolíme a opepříme, smícháme se smetanou. Necháme vychladnout.
- 8Plátky jater servírujeme se zeleninovým pyré a s majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.