Pečená telecí játra

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
442 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou bránici namočíme do vody, poté jí vyjmeme a rozprostřeme na pracovní plochu.
  • 2
    Položíme na ni játra, osolíme, opepříme a pečlivě je do bránice zabalíme.
  • 3
    V zakryté nádobě necháme péct při 180 °C cca 60 minut.
  • 4
    Upečená játra necháme vychladnout a poté bránici odstraníme.
  • 5
    Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
  • 6
    Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky, také uvaříme v osolené vodě.
  • 7
    Uvařené brambory, celer a jedno vejce rozmixujeme, osolíme a opepříme, smícháme se smetanou. Necháme vychladnout.
  • 8
    Plátky jater servírujeme se zeleninovým pyré a s majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.