Pečená telecí kapsa s bramborami
75 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 600gramůBrambory
- 50mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOlej olivový
- 1hrstDatle
- 1lžičkaSůl
- 30gramůOříšky piniové
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 700gramůTelecí plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
836 mg
Postup přípravy
- 1V mase vyřízneme ostrým nožem kapsu.
- 2Špenát spaříme ve vroucí vodě a nasekáme nahrubo, přidáme na kostičky nakrájené datle, bílek, piniové oříšky a promícháme. Kapsu v mase osolíme a naplníme směsí. Zašijeme jehlou a kuchyňskou nití.
- 3Troubu předehřejeme na 200C.
- 4V širokém pekáči rozpálíme polovinu oleje a maso ze všech stran orestujeme. Zalijeme vínem, přidáme na dílky nakrájené brambory, ochutíme solí, zbylým olejem a pečeme 50-60minut.
- 5Poté kapsu nakrájíme na plátky, podáváme s brambory a vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.