Pečená treska na žampionech
40 min.
Ingredience
- 600gramůTreska bezvousá
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 4lžíceZakysaná smetana
- 20gramůKřen
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůPažitka
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ryby omyjeme a osušíme. Potřeme je solí a pepřem a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Potom je obalíme v hladké mouce. Předehřejeme troubu na 150 °C.
- 2V pánvi zahřejeme máslo a polovinu ryb opékáme 4 minuty z každé strany. Potom tresky vyjmeme a vložíme do pekáče a s ním do trouby, kde je necháme, dokud neopečeme i zbylé ryby.
- 3Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. V pánvi je podusíme na zbytku másla po opékání ryb. Přidáme k nim vyloupané krevety.
- 4V misce promícháme zakysanou smetanu, křen a žloutek. Vmícháme do žampionů. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne na krém, ovšem nevaříme.
- 5Opečené ryby se žampiony a krevetami přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.