Pečená treska na žampionech

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby omyjeme a osušíme. Potřeme je solí a pepřem a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Potom je obalíme v hladké mouce. Předehřejeme troubu na 150 °C.
  • 2
    V pánvi zahřejeme máslo a polovinu ryb opékáme 4 minuty z každé strany. Potom tresky vyjmeme a vložíme do pekáče a s ním do trouby, kde je necháme, dokud neopečeme i zbylé ryby.
  • 3
    Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. V pánvi je podusíme na zbytku másla po opékání ryb. Přidáme k nim vyloupané krevety.
  • 4
    V misce promícháme zakysanou smetanu, křen a žloutek. Vmícháme do žampionů. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne na krém, ovšem nevaříme.
  • 5
    Opečené ryby se žampiony a krevetami přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.