Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou
30 min.
Ingredience
- 130gramůFilé rybí
- 1lžičkaOlej kokosový
- 1kusPomeranč červený
- 20gramůSýr Gouda 30%
- 12gramůKukuřičné lupínky Natural
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
377 mg
Cukr
43 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C. Omyté a osušené rybí filé (treska) vložíme do malé zapékací misky, kterou jsme vytřeli olejem. Omytý sladký pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Nastrouháme si do misky tvrdý sýr. Kukuřičné lupínky Natural dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Malou snítku petrželové natě a malou snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme.
- 2Na rybí filé položíme bylinky, posypeme sýrem, lupínky, pokapeme pomerančovou šťávou (70ml) a na povrch poklademe tenké plátky másla. Mísu zakryjeme a dáme do trouby. Pokrm pečeme doměkka přibližně 18-20 minut.
- 3Upečenou rybu rozdělíme na 2 díly - porci, kterou budeme podávat hned, si rozmačkáme vidličkou. Druhou porci po vychladnutí odložíme do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.