Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
377 mg
Cukr
43 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C. Omyté a osušené rybí filé (treska) vložíme do malé zapékací misky, kterou jsme vytřeli olejem. Omytý sladký pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Nastrouháme si do misky tvrdý sýr. Kukuřičné lupínky Natural dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Malou snítku petrželové natě a malou snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme.
  • 2
    Na rybí filé položíme bylinky, posypeme sýrem, lupínky, pokapeme pomerančovou šťávou (70ml) a na povrch poklademe tenké plátky másla. Mísu zakryjeme a dáme do trouby. Pokrm pečeme doměkka přibližně 18-20 minut.
  • 3
    Upečenou rybu rozdělíme na 2 díly - porci, kterou budeme podávat hned, si rozmačkáme vidličkou. Druhou porci po vychladnutí odložíme do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.