Pečená treska s bylinkovým máslem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2gramyPetržel kudrnka
- 50gramůCeler řapíkatý
- 1,5lžičkyKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3plátkySlanina vepřová
- 1lžičkaTuk
- 1kilogramFilé z aljašské tresky
- Bylinkové máslo
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
557 mg
Cukr
918 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo pokrájenými celerovými lístky. Směsí vysypeme zapékací mísu vymazanou tukem.
- 2Řezy tresky zaprášíme z obou stran kari kořením, osolíme a opepříme. Rozložíme do mísy a na každý kousek dáme polovinu plátku slaniny.
- 3Pečeme nezakryté v troubě předehřáté na 180 °C cca 25-30 minut, dokud se maso nezačne rozpadat.
- 4Mezitím připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo utřeme s citronovou šťávou, najemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pomocí nože vytvoříme ruličku, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.
- 5Hotovou rybu rozdělíme na talíře, dozdobíme kousky bylinkového másla a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.