Pečená treska s bylinkovým máslem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
557 mg
Cukr
918 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo pokrájenými celerovými lístky. Směsí vysypeme zapékací mísu vymazanou tukem.
  • 2
    Řezy tresky zaprášíme z obou stran kari kořením, osolíme a opepříme. Rozložíme do mísy a na každý kousek dáme polovinu plátku slaniny.
  • 3
    Pečeme nezakryté v troubě předehřáté na 180 °C cca 25-30 minut, dokud se maso nezačne rozpadat.
  • 4
    Mezitím připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo utřeme s citronovou šťávou, najemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pomocí nože vytvoříme ruličku, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.
  • 5
    Hotovou rybu rozdělíme na talíře, dozdobíme kousky bylinkového másla a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.