Pečená treska s česnekem
25 min.
Ingredience
- 1000gramůTreska obecná
- 100mililitrůVíno bílé
- 200gramůSalát hlávkový
- 60gramůCitrony
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchanou tresku osolíme, opepříme, listy hlávkového salátu otrháme, omyjeme a otřepeme. Česnek prolisujeme a důkladně promícháme s měkkým máslem.
- 2Plech vymažeme olejem, rybu potřeme česnekovým máslem, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Asi po 5 minutách podlijeme vínem a dopečeme. Rybu naporcujeme, každou porci položíme na list salátu, doplníme plátkem citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.