Pečená treska s mrkví

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresku omyjeme, osušíme a pokapeme limetkovou šťávou.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme lžíci másla a mrkev s pórkem na něm 5 minut dusíme. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Zapékací misky vymažeme a rozložíme do ní podušenou zeleninu. Navrch klademe tresku, osolíme a posypeme najemno nasekanou bazalkou. Zbytek másla rozložíme na tresku.
  • 5
    Do předehřáté trouby vložíme zapékací misku a pokrm pečeme. Po 5 minutách vše přelijeme smetanou a zapékáme dalších 15 minut.
  • 6
    Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.