Pečená treska s mrkví
45 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 4lžíceLimetková šťáva
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPórek
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tresku omyjeme, osušíme a pokapeme limetkovou šťávou.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 3Na pánvi rozpálíme lžíci másla a mrkev s pórkem na něm 5 minut dusíme. Osolíme a opepříme.
- 4Zapékací misky vymažeme a rozložíme do ní podušenou zeleninu. Navrch klademe tresku, osolíme a posypeme najemno nasekanou bazalkou. Zbytek másla rozložíme na tresku.
- 5Do předehřáté trouby vložíme zapékací misku a pokrm pečeme. Po 5 minutách vše přelijeme smetanou a zapékáme dalších 15 minut.
- 6Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.