Pečená treska s pórkem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůži na rybě nařízneme, tresku lehce pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme a příčně nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulky opláchneme vodou a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a také najemno nakrájíme. Chilli papričku nasekáme najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené cibulky, česnek a chilli papričku na něm krátce osmahneme. Pak přidáme pórek a smažíme 3 minuty, potom přisypeme nakrájená rajčata, směs opepříme, osolíme a promícháme.
  • 3
    Zeleninovou směs z pánve dáme do zapékací mísy, na ni položíme tresku, posypeme koriandrem a pečeme 25 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
  • 4
    Na servírovacích talířích podáváme tak, jak jsme rybu upekli - dole zelenina, na ní treska.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.