Pečená treska s pórkem
45 min.
Ingredience
- 500gramůTreska skvrnitá
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 500gramůPórek
- 4kusyRajčata
- 2kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kůži na rybě nařízneme, tresku lehce pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme a příčně nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulky opláchneme vodou a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a také najemno nakrájíme. Chilli papričku nasekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené cibulky, česnek a chilli papričku na něm krátce osmahneme. Pak přidáme pórek a smažíme 3 minuty, potom přisypeme nakrájená rajčata, směs opepříme, osolíme a promícháme.
- 3Zeleninovou směs z pánve dáme do zapékací mísy, na ni položíme tresku, posypeme koriandrem a pečeme 25 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
- 4Na servírovacích talířích podáváme tak, jak jsme rybu upekli - dole zelenina, na ní treska.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.