Pečená treska s rýží
30 min.

Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 2kusyRajčata
- 300gramůHrášek mražený
- 180gramůRýže loupaná
- 4kusyTreska aljašská
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1131 kcal
Bílkoviny
186 g
Tuky
15 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. V hrncích připravíme dle návodu rýži a mražený hrášek.
- 2Nádobu na pečení vymažeme lžící másla a narovnáme do ní vedle sebe filé. Zakapeme vínem a citrónovou šťávou. Poklademe hoblinkami másla a posypeme kousky rajčat, tymiánem, solí a pepřem.
- 3Troubu předehřejeme na 220 °C a tresku zapékáme 8–10 minut.
- 4Rýži a hrášek slijeme a smícháme dohromady, dáme na mísu, navrch naklademe rybu a zalijeme vypečenou šťávou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.