Pečená ukrajinská paštika

70 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
53 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
871 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, 60 g másla, kyselé smetany, vejce, cukru a špetky soli připravíme těsto, které rozválíme na 2 placky o síle 5 mm. Anglickou slaninu pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Nastrouhanou mrkev podusíme spolu s nasekanou cibulí na slanině, poté přidáme na kostičky pokrájená játra, opečeme a dusíme do měkka. Směs umeleme, přidáme máslo, trochu mléka, osolíme, okořeníme tlučeným hřebíčkem, muškátem i pepřem a důkladně promícháme.
  • 3
    Jednu placku těsta poklademe plátky anglické slaniny, na slaninu rozložíme játrovou směs, potom znovu plátky slaniny, vše přikryjeme druhou plackou. Okraje placek dobře smáčkneme, povrch potřeme mlékem, propícháme vidličkou a dáme péci do trouby při teplotě 180°C. Pečeme do zlatova, hotovou paštiku uložíme do chladu alespoň na hodinu.
  • 4
    Paštiku rozdělíme na porce a podáváme s brusinkovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.