Pečená ukrajinská paštika
70 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 180gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 500gramůJátra vepřová
- 150mililitrůMléko polotučné
- 7kusůHřebíček
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůKompot brusinkový
- 200gramůAnglická slanina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
53 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
871 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, 60 g másla, kyselé smetany, vejce, cukru a špetky soli připravíme těsto, které rozválíme na 2 placky o síle 5 mm. Anglickou slaninu pokrájíme na tenké plátky.
- 2Nastrouhanou mrkev podusíme spolu s nasekanou cibulí na slanině, poté přidáme na kostičky pokrájená játra, opečeme a dusíme do měkka. Směs umeleme, přidáme máslo, trochu mléka, osolíme, okořeníme tlučeným hřebíčkem, muškátem i pepřem a důkladně promícháme.
- 3Jednu placku těsta poklademe plátky anglické slaniny, na slaninu rozložíme játrovou směs, potom znovu plátky slaniny, vše přikryjeme druhou plackou. Okraje placek dobře smáčkneme, povrch potřeme mlékem, propícháme vidličkou a dáme péci do trouby při teplotě 180°C. Pečeme do zlatova, hotovou paštiku uložíme do chladu alespoň na hodinu.
- 4Paštiku rozdělíme na porce a podáváme s brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.