Pečená vejce ve smetanové omáčce
50 min.
Ingredience
- 7decilitrůVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžícePažitka
- 2kusyCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- Omáčka
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1decilitrZakysaná smetana
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžičkaHořčice
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
66 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku v 7 dl vody uvaříme 6 vajec natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, vychlazená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr jemně nastrouháme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Cibule očistíme a pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo (50 g), cibuli zpěníme a usmažíme ji dozlatova.
- 2V misce vyšleháme sladkou i zakysanou smetanou, ochutíme ji solí, pepřem, hořčicí. V rendlíku rozehřejeme máslo (60 g), přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Přidáme ochucenou smetanu a za stálého šlehání pomalu uvaříme omáčku dohladka. Vaříme ji přibližně 10 minut. Poté omáčku odstavíme z plotny a vmícháme do ní nastrouhaný sýr. Cibuli vložíme do pekáčku vytřeného máslem (50 g), na ně poklademe čtvrtky vajec, zalijeme je připravenou omáčkou a dáme je do předehřáté trouby na 220 °C péct. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova. Porce dáme na talíře, posypeme pažitkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.