Pečená vejce ve smetanové omáčce

50 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
66 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku v 7 dl vody uvaříme 6 vajec natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, vychlazená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr jemně nastrouháme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Cibule očistíme a pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo (50 g), cibuli zpěníme a usmažíme ji dozlatova.
  • 2
    V misce vyšleháme sladkou i zakysanou smetanou, ochutíme ji solí, pepřem, hořčicí. V rendlíku rozehřejeme máslo (60 g), přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Přidáme ochucenou smetanu a za stálého šlehání pomalu uvaříme omáčku dohladka. Vaříme ji přibližně 10 minut. Poté omáčku odstavíme z plotny a vmícháme do ní nastrouhaný sýr. Cibuli vložíme do pekáčku vytřeného máslem (50 g), na ně poklademe čtvrtky vajec, zalijeme je připravenou omáčkou a dáme je do předehřáté trouby na 220 °C péct. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova. Porce dáme na talíře, posypeme pažitkou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.