Pečená vepřová pečeně plněná ovocem
170 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůŠvestky sušené
- 80gramůMeruňky sušené
- 200mililitrůWhisky
- 1kusJablka
- 2lžíceMed včelí
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1600gramůVepřová pečeně
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceTymián sušený
- 200mililitrůMošt jablečný
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaPomerančová šťáva
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
57 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vypeckované sušené švestky a meruňky nakrájíme na větší kousky, přelijeme whisky a necháme 2 hodiny namočené.
- 2Ve vepřové pečeni vyřízneme kapsu, na povrchu pečeně uděláme nožem malé zářezy, které vyplníme kousky česneku. Pomerančovou i citronovou šťávu nastrouháme, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko rozkrájíme na tenčí měsíčky, tymián smícháme s moukou, solí, pepřem.
- 3Namočené švestky a meruňky vyjmeme z whisky, vložíme do misky, přidáme citronovou i pomerančovou kůru, jablko, med, promícháme. Směsí vyplníme v pečeni kapsu, kterou zašijeme režnou nití. Maso potřeme rozpuštěným máslem, obalíme v tymiánové směsi a vložíme do pekáče. Maso zalijeme whisky, v níž bylo namočeno ovoce, a jablečným moštem. Pekáč přiklopíme, v předehřáté troubě pečeme zhruba dvě a půl hodiny. Během pečení maso přeléváme výpekem.
- 4Upečené maso přeložíme na prkénko, necháme 5 minut „vydechnout“, poté naporcujeme a podáváme přelité vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.