Pečená vepřová žebírka
35 min.
Ingredience
- 4lžíceLimetková šťáva
- 50mililitrůBrandy
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 1,5kilogramyVepřová žebra
- 6lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1190 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
98 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
112 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V menší misce smícháme očištěný a najemno nasekaný česnek, olej, limetkovou šťávu, brandy, med, sůl, pepř, bazalku. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, vložíme do mísy a přelijeme připravenou marinádou. Necháme přes noc marinovat v chladničce.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, žebra vyjmeme z marinády, vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut. Během pečení potíráme zbytkem marinády.
- 3Grilovací pánev rozpálíme a po vyjmutí žeber z trouby je vložíme na gril, kde je grilujeme z každé strany asi 7 minut. Ihned poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.