Pečená vepřová žebírka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1190 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
98 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
112 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší misce smícháme očištěný a najemno nasekaný česnek, olej, limetkovou šťávu, brandy, med, sůl, pepř, bazalku. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, vložíme do mísy a přelijeme připravenou marinádou. Necháme přes noc marinovat v chladničce.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, žebra vyjmeme z marinády, vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut. Během pečení potíráme zbytkem marinády.
  • 3
    Grilovací pánev rozpálíme a po vyjmutí žeber z trouby je vložíme na gril, kde je grilujeme z každé strany asi 7 minut. Ihned poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.