Pečená žebírka na kapustě

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
73 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kapustu zbavíme košťálu a listy nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme, šunku nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Vepřová žebírka omyjeme, potřeme solí a kajenským pepřem a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme kapustu a šunku a vše osmahneme a vložíme do zapékací mísy.
  • 4
    Med rozmícháme s hořčicí, necháme přejít varem, směsí potřeme žebírka a položíme je na zeleninu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
  • 5
    Výpek zředíme pivem a vývarem, necháme přejít varem, osolíme, opepříme a před podáváním žebírka přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.