Pečená žebírka na kapustě
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 750gramůKapusta hlávková
- 1000gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMed včelí
- 125mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
73 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu zbavíme košťálu a listy nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme, šunku nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Vepřová žebírka omyjeme, potřeme solí a kajenským pepřem a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme kapustu a šunku a vše osmahneme a vložíme do zapékací mísy.
- 4Med rozmícháme s hořčicí, necháme přejít varem, směsí potřeme žebírka a položíme je na zeleninu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
- 5Výpek zředíme pivem a vývarem, necháme přejít varem, osolíme, opepříme a před podáváním žebírka přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.