Pečená žebírka z Jamajky
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová žebra
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 6lžicRum
- 6lžicTřtinový cukr demerara bio
- 6lžicOmáčka sójová
- 6lžičekDijonská hořčice
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
971 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
79 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
643 mg
Cukr
541 mg
Postup přípravy
- 1Žebra rozdělíme na čtyři části po 500 gramech.
- 2Jarní cibulku, česnek i chilli papričku nakrájíme na jemno. Smícháme je s ostatními ingrediencemi kromě žebírek.
- 3Žebírka potřeme připravenou marinádou.
- 4Žebírka pečeme 30 minut na 200 °C, občas je potíráme marinádou a otáčíme. (Čas pečením může být delší, záleží to na velikosti žebírek.)
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.