Pečená zelenina s eidamem
45 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůRajčata Cherry
- 300gramůCuketa
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyKedlubna
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme si kedlubny, oškrábeme si mrkve, cuketu nakrájíme na plátky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou měkkou zeleninu dáme do pekáčku vymazaného olejem a přidáme nakrájenou cibuli, cherry rajčata, 2 stroužky utřeného česneku, pepř a sůl a povrch posypeme nastrouhaným eidamem. Zeleninu dáme do trouby péct na 170˚C asi tak na 15 minut, až je sýr dozlatova zapečený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.