Pečená zelná placka se škvarky
50 min.
Ingredience
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůVepřové škvarky
- 300gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKmín mletý
- 30gramůSádlo škvařené
- 1hrstPetržel - nať
- Na zelí
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170 °C, plech vyložíme pečicím papírem a vytřeme sádlem.
- 2Očištěné zelí jemně nakrouháme a v osolené vroucí vodě vaříme asi 5 minut. Poté slijeme a část vody odložíme. Zelí necháme v míse vychladnout. K zelí přimícháme škvarky, sůl, kmín, pepř, drobně posekanou petrželovou nať, rozšlehaná 2 vejce, mouku a případně trochu slité vody ze zelí. Vymícháme kompaktní těsto, rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 15 minut, poté těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ještě asi 15 minut.
- 3Podáváme mírně zchladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.