Pečené brambory pro labužníky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
866 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory ve slupce osolíme, zabalíme do alobalu a dáme je na plech do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme přibližně 25 minut (na středním roštu).
  • 2
    Kuřecí játra očistíme, zbavíme blanek, žilek, omyjeme a necháme okapat. Vidličkou je rozmačkáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem. Cibulku pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, zpěníme cibulku, přidáme játra, česnek, pepř, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Pak vše dáme do mísy. Omyjeme petrželku, polovinu drobně pokrájíme a polovinu odložíme na ozdobu. Ještě drobně nakrájíme sušená rajčata, sladkokyselé malé okurky a přidáme je k játrům.
  • 4
    Opečené brambory vyjmeme, rozpůlíme, částečně je vydlabeme a dužinu přidáme do mísy k játrům. Promícháme a dochutíme vše solí. Směsí naplníme brambory.
  • 5
    Naplněné brambory ozdobíme červeným kaviárem, lístky petrželky, upravíme je na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.