Pečené brambory pro labužníky
60 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 300gramůJátra kuřecí
- 3kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 2lžícePetržel kudrnka
- 100gramůOkurky nakládané
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceKaviár
- 1lžíceRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
866 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory ve slupce osolíme, zabalíme do alobalu a dáme je na plech do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme přibližně 25 minut (na středním roštu).
- 2Kuřecí játra očistíme, zbavíme blanek, žilek, omyjeme a necháme okapat. Vidličkou je rozmačkáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem. Cibulku pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, zpěníme cibulku, přidáme játra, česnek, pepř, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Pak vše dáme do mísy. Omyjeme petrželku, polovinu drobně pokrájíme a polovinu odložíme na ozdobu. Ještě drobně nakrájíme sušená rajčata, sladkokyselé malé okurky a přidáme je k játrům.
- 4Opečené brambory vyjmeme, rozpůlíme, částečně je vydlabeme a dužinu přidáme do mísy k játrům. Promícháme a dochutíme vše solí. Směsí naplníme brambory.
- 5Naplněné brambory ozdobíme červeným kaviárem, lístky petrželky, upravíme je na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.