Pečené brambory s chřestem a omáčkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 500gramůChřest bílý
- 500gramůChřest zelený
- 2litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 2špetkySůl
- Omáčka
- 300gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžičkyŠťáva citrónová
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
89 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme v osolené vodě. Chřest oloupeme,
- 2a bílý chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru
- 3a lžící másla asi 15 minut. Po 3 minutách přidáme
- 4chřest zelený a vaříme, dokud chřest nezměkne. Potom jej necháme chvilku okapat.
- 5Uvařené brambory nakájíme na čtvrtky, opečeme na pánvi a ochutíme špetkou pepře a nasekaným rozmarýnem. Podáváme tak, že na ohřátých talířích urovnáme vařený chřest, který zalijeme omáčkou a k politému chřestu upravíme opečené brambory. Podáváme teplé.
- 6Omáčka:
- 7V míse rozmícháme vejce s vínem a ručním šlehačem umícháme ve vodní lázni směs do pěny. Dbáme, aby se voda nevařila. Potom za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo. Omáčku jemmně ochutíme pepřem, solí a citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.