Pečené brambory s chřestem a omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
89 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme v osolené vodě. Chřest oloupeme,
  • 2
    a bílý chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru
  • 3
    a lžící másla asi 15 minut. Po 3 minutách přidáme
  • 4
    chřest zelený a vaříme, dokud chřest nezměkne. Potom jej necháme chvilku okapat.
  • 5
    Uvařené brambory nakájíme na čtvrtky, opečeme na pánvi a ochutíme špetkou pepře a nasekaným rozmarýnem. Podáváme tak, že na ohřátých talířích urovnáme vařený chřest, který zalijeme omáčkou a k politému chřestu upravíme opečené brambory. Podáváme teplé.
  • 6
    Omáčka:
  • 7
    V míse rozmícháme vejce s vínem a ručním šlehačem umícháme ve vodní lázni směs do pěny. Dbáme, aby se voda nevařila. Potom za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo. Omáčku jemmně ochutíme pepřem, solí a citrónovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.