Pečené brambory s cibulí a rajčaty

95 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Soudková rajčata spaříme ve vroucí vodě, nařízneme slupku a oloupeme. Na tenká kolečka pokrájíme oloupanou cibuli, oloupané brambory a rajčata, rozdrtíme jalovcové kuličky (6 ks) a otrháme lístky ze 2 snítek tymiánu.
  • 2
    Kolečka cibule opékáme na 2 lžících olivového oleje, když začne karamelizovat, odstavíme ji. V míse promícháme plátky brambor se zbývajícím olejem, jalovcem, tymiánem, solí a pepřem. Do máslem vytřené zapékací mísy urovnáme vrstvu zčásti ochucených brambor, na ni část cibule a potom část rajčat. Ve stejném pořadí vrstvy opakujeme, až suroviny spotřebujeme a vrstvou brambor končíme. Dovnitř ještě zastrčíme bobkový list. Pokapeme vodou a dáme péci do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme zhruba 1 hodinu, až jsou brambory na povrchu zlaté a křupavé a uvnitř měkké.
  • 3
    Rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.