Pečené brambory s fazolemi

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
22 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a vmícháme je do mletého masa. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Pánev zalijeme vývarem, dochutíme worcesterskou omáčkou, solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme na mírném ohni 15 minut.
  • 2
    Mezitím si na plátky nakrájíme brambory, pět minut je povaříme v osolené vodě a uděláme z nich vrstvu v zapékací míse. Z masa vyjmeme bobkový list, vmícháme do něj fazole a ze směsi vytvoříme druhou vrstvu v zapékací míse. Takto několikrát maso a brambory proložíme.
  • 3
    Na závěr už jen vše posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 20 minut na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.