Pečené brambory s fazolemi
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 500gramůHovězí maso mleté
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 3kusyBobkový list
- 600gramůBrambory
- 400gramůFazole
- 50gramůSýr Čedar
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1litrVoda pitná
- 2špetkySůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
22 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a vmícháme je do mletého masa. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Pánev zalijeme vývarem, dochutíme worcesterskou omáčkou, solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme na mírném ohni 15 minut.
- 2Mezitím si na plátky nakrájíme brambory, pět minut je povaříme v osolené vodě a uděláme z nich vrstvu v zapékací míse. Z masa vyjmeme bobkový list, vmícháme do něj fazole a ze směsi vytvoříme druhou vrstvu v zapékací míse. Takto několikrát maso a brambory proložíme.
- 3Na závěr už jen vše posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 20 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.