Pečené brambory s hřiby a rajčaty

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 7mm. Pak je mírně osolíme.
  • 2
    Očištěné a omyté hříbky nakrájíme podélně na plátky. Omytá rajčata osušíme a pokrájíme na plátky přibližně stejně silné jako brambory. Očištěnou cibuli a pórek pokrájíme na kroužky.
  • 3
    V pekáčku rozehřejeme olej, na něm orestujeme hříbky téměř dozlatova, ochutíme je kmínem, solí a pepřem. Pak je z pekáčku vyjmeme. Na omastek po hříbkách poklademe 1/2 plátků brambor, na ně poklademe orestované hříbky. Na houby rozložíme cibuli, pórek a plátky rajčat. Ochutíme je solí, pepřem a zakryjeme je plátky brambor.
  • 4
    V misce vyšleháme celé vejce s jedním bílkem, zakysanou smetanou, hořčicí a solí. Povrch brambor přelijeme rozšlehanými vajíčky a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut.
  • 5
    Upečené brambory s hříbky podáváme hned teplé. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.