Pečené brambory s hřiby a rajčaty
65 min.
Ingredience
- Ochucená zelenina
- Restované hříbky
- 1lžíceOlej sezamový
- 100gramůHříbky čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 0,25lžičkaKmín drcený
- Vařené brambory
- 250gramůBrambory vařené ve slupce
- 2špetkySůl
- Zálivka
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 180mililitrůSmetana zakysaná extra light
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2špetkySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 7mm. Pak je mírně osolíme.
- 2Očištěné a omyté hříbky nakrájíme podélně na plátky. Omytá rajčata osušíme a pokrájíme na plátky přibližně stejně silné jako brambory. Očištěnou cibuli a pórek pokrájíme na kroužky.
- 3V pekáčku rozehřejeme olej, na něm orestujeme hříbky téměř dozlatova, ochutíme je kmínem, solí a pepřem. Pak je z pekáčku vyjmeme. Na omastek po hříbkách poklademe 1/2 plátků brambor, na ně poklademe orestované hříbky. Na houby rozložíme cibuli, pórek a plátky rajčat. Ochutíme je solí, pepřem a zakryjeme je plátky brambor.
- 4V misce vyšleháme celé vejce s jedním bílkem, zakysanou smetanou, hořčicí a solí. Povrch brambor přelijeme rozšlehanými vajíčky a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut.
- 5Upečené brambory s hříbky podáváme hned teplé. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.