Pečené brambory s jogurtovou omáčkou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
98 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší brambory se slupkou pečlivě omyjeme a očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme utěrkou, rozložíme na plech, osolíme, pokapeme olejem. Poté je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu.
  • 2
    V pánvi nasucho opražíme římský kmín a necháme vychladnout. V misce smícháme jogurt, opražený kmín, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit.
  • 3
    Na dezertní talířky rozložíme vždy jedem list salátu, na něj upravíme pečené brambory nakrájené na čtvrtky, pokapeme jogurtovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.