Pečené brambory s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůSýr Parmezán
- 200gramůMandle plátky
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
49 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
221 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky silné asi 3 mm. Polovinu plátků urovnáme do máslem vymaštěné zapékací mísy, osolíme je, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Brambory posypeme polovinou nastrouhaného sýru. Na sýr navrstvíme zbylé plátky brambor, osolíme a okořeníme.
- 2Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s plátky mandlí. Mléko svaříme a nalijeme na brambory. Posypeme je zbylým sýrem a mandlemi s máslem.
- 3Pokrm pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, dokud mléko nevsákne do brambor. Mísu během pečení můžeme zakrýt alobalem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.