Pečené brambory s mandlemi

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
49 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
221 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky silné asi 3 mm. Polovinu plátků urovnáme do máslem vymaštěné zapékací mísy, osolíme je, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Brambory posypeme polovinou nastrouhaného sýru. Na sýr navrstvíme zbylé plátky brambor, osolíme a okořeníme.
  • 2
    Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s plátky mandlí. Mléko svaříme a nalijeme na brambory. Posypeme je zbylým sýrem a mandlemi s máslem.
  • 3
    Pokrm pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, dokud mléko nevsákne do brambor. Mísu během pečení můžeme zakrýt alobalem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.