Pečené brambory s rajčaty
100 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyPórek
- 2kusyRajčata
- 1hrnekVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůBazalka
- 700gramůBrambory rané
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek seřízneme na obou koncích a nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na plátky. Na dno misky rozložíme brambor, na ní poklademe 4 lístky bazalky a přidáme vrstvu pórku. Potom dáme vrstvu rajčat. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechnu zeleninu. Navrch dáme brambory.
- 2Zeleninový vývar ochutíme česnekem, osolíme, opepříme a přelijeme jím zeleninu. Vrchní vrstvu brambor zakápneme olivovým olejem.
- 3Pokrm pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 1 1/2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.