Pečené brambory s rajčaty

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek seřízneme na obou koncích a nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na plátky. Na dno misky rozložíme brambor, na ní poklademe 4 lístky bazalky a přidáme vrstvu pórku. Potom dáme vrstvu rajčat. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechnu zeleninu. Navrch dáme brambory.
  • 2
    Zeleninový vývar ochutíme česnekem, osolíme, opepříme a přelijeme jím zeleninu. Vrchní vrstvu brambor zakápneme olivovým olejem.
  • 3
    Pokrm pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 1 1/2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.